Výsledky a fotografie ocenění Sestra roku 2006

Soutěž Sestra roku je koncipována jako poděkování sestrám za jejich vytrvalou a obětavou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos paní Dagmar Havlová (nadace Vize 97). V rámci večera bylo předáno také Čestné ocenění za celoživotní dílo, které uděluje redakce a redakční rada časopisu Sestra. Cenu předala paní Táňa Fišerová – členka Správní rady Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.

Ocenění Sestra roku 2006 bylo uděleno ve třech kategoriích:

•Sestra v nemocniční a ambulantní péči
•Sestra v sociální péči
•Sestra ve výzkumu a vzdělávání

Vítězem ocenění Sestra roku 2006 se v kategorii Sestra v nemocniční a ambulantní péči stal Radek Hudousek z FN Plzeň, v kategorii Sestra v sociální péči Dana Petrželková - vrchní sestra a zástupkyně ředitele Diakonie Českobratrské církve evangelické – střediska v Libici nad Cidlinou a v kategorii Sestra ve výzkumu a vzdělávání Doc. PhDr. Miroslava Kyasová, Ph.D. – členka Společnosti pro výchovu pracovníků ve zdravotnictví České lékařské společnosti J. E. Purkyně, v Sekci odborných učitelek České asociace sester, ve Slovenské společnosti sester a porodních asistentek a Slovenské lékařské společnosti. Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství bylo uděleno Miloslavě Kejíkové z LDN v Bílovicích nad Svitavou, která je součástí FN Brno-Bohunice. Vítězkám byly předány ceny, jejichž součástí byly i hodnotné dary.

988/489/.jpg

Výherci všech kategorií - Sestra v nemocniční a ambulantní péči se dostalo Radku Hudouskovi z FN Plzeň, Čestné ocenění za celoživotní dílo získala Miloslava Kejíková z LDN v Bílovicích nad Svitavou, Sestra ve výzkumu a vzdělávání patří Doc. PhDr. Miroslavě Kyasové, Ph.D., člence Společnosti pro výchovu pracovníků ve zdravotnictví České lékařské společnosti JEP, v Sekci odborných učitelek České asociace sester, ve Slovenské společnosti sester a porodních asistentek a Slovenské lékařské společnosti a ocenění Sestra v sociální péči si odnesla Dana Petrželková, vrchní sestra a zástupkyně ředitele Diakonie Českobratrské církve evangelické – střediska v Libici nad Cidlinou.

989/489/.jpg

Z množství přihlášek v jednotlivých kategoriích vybrala v prvním kole nezávislá porota, složená ze zástupců profesních a odborných organizací a nejaktivnějších autorek časopisu Sestra v každé kategorii tři finalistky. Druhé kolo a finále soutěže Sestra roku 2006 se uskutečnilo v rámci slavnostního večera na Žofíně, kdy o vítězkách jednotlivých kategorií definitivně rozhodla porota, v níž přijali členství významné osobnosti z oblasti zdravotnictví a zástupci sponzorů. Předsedkyní poroty byla Mgr. Jany Nováková, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN Motol Praha a předsedkyně redakční rady časopisu Sestra (vlevo)

Z množství přihlášek v jednotlivých kategoriích vybrala v prvním kole nezávislá porota složená ze zástupců profesních a odborných organizací a nejaktivnějších autorek časopisu v každé kategorii tři finalistky. Druhé kolo a finále celé soutěže Sestra roku 2006 se uskutečnilo v rámci slavnostního večera na Žofíně, kdy o vítězkách jednotlivých kategorií definitivně rozhodovala porota, v níž přijaly členství významné osobnosti z oblasti zdravotnictví a zástupci sponzorů. Předsedkyní poroty se stala Mgr. Jana Nováková, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN Motol Praha a dále: zástupce generálního partnera Hartmann-Rico Ing. Stanislav Jančík – ředitel marketingu, prof. MUDr. Alena Pospíšilová – přednostka dermatovenerologické kliniky FN Brno, prof. MUDr. Pavel Klener, DrSc. – přednosta I. Interní kliniky VFN Praha, prof. MUDr. Pavel Pafko – přednosta chirurgické kliniky FN Motol Praha, prof. MUDr. Jan Bartoníček – přednosta ortopedické kliniky FN Královské Vinohrady Praha, prof. PhDr. Petr Weiss – sexuologický ústav všeobecné FN Praha, prof. MUDr. Tomáš Zima – děkan I. Lékařské fakulty UK Praha, Doc. Pavel Kolář – přednosta rehabilitační kliniky FN Motol Praha, MUDr. Bohumil Seifert – praktický lékař pro dospělé, Gabriela Kalousková – hlavní sestra UPMD Praha Podolí, Mirka Wodecká – vítězka Sestra roku 2005 – kategorie Nemocniční a ambulantní péče, Mgr. Jana Mikulková – náměstkyně pro pedagogickou činnost NZO Brno.

990/489/.jpg

MUDr. Pavel Bém předává cenu Radku Hudouskovi z FN Plzeň za Sestru v nemocniční a ambulantní péči

Slavnostního galavečera se dále zúčastnili MUDr. Přemysl Sobotka – předseda Senátu ČR, MUDr. Pavel Bém, primátor hlavního města Prahy, za ministerstvo zdravotnictví MUDr. Markéta Hellerová – náměstkyně pro zdravotní péči, za ministerstvo práce a sociálních věcí MUDr. Marián Hošek, Ing. Pavla Topolánková, Mgr. Dana Jurásková – nová prezidentka České asociace sester, Mgr. Eva Prošková – ředitelka Odboru vědy a vzdělání ministerstva zdravotnictví, RNDr. Alena Palečková – předsedkyně výboru pro zdravotnictví a sociální politiku, RNDr. Jiří Schlanger – předseda Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče, novinářka Zuzana Bubílková a řada dalších.

Večerem provázel moderátor Jan Rosák. V rámci kulturního programu vystoupila Lucie Vondráčková, Jiří Korn se skupinou 4TET a Ladislav Kerndl s kapelou Jazz Friends.

Partneři ocenění Sestra roku 2006

964/489/Bez-nazvu-1.jpg

Ceny finalistkám a vítězkám dodali společnosti:

•Grada Publishing
•Clinique
•Mladá fronta
•AGS–Sport
•Novartis
•Zepter International
•Nutra-bona

Dárky pro vítězky a finalistky

Vítězky

•AGS-Sport, s.r.o. ◦Dárková taška se sadou dárků
•Clinique ◦Kosmetický balíček
•Grada Publishing, a. s. ◦Odborná literatura
•MLADÁ FRONTA, a. s. ◦Cestovní poukaz v hodnotě 30.000 Kč
◦Roční předplatné časopisu Sestra
◦Roční předplatné časopisu Zdravotnické noviny
◦Roční předplatné časopisu Lidé a Země
◦Roční předplatné časopisu Dieta
◦Oddechová literatura
◦Parfém
•Novartis, s. r. o. ◦Balíček dárků
•Nutra-bona, s. r. o. ◦Doplňky stravy
•Zepter International, s. r. o. ◦Kosmetický balíček
◦Vítězka „Sestra v sociální péči“: lampa Biotron od společnosti v hodnotě 15.499 Kč

Finalistky

•AGS-Sport, s.r.o. *◦Dárková taška se sadou dárků
•Clinique ◦Kosmetický balíček
•Grada Publishing, a. s. ◦Odborná literatura
•MLADÁ FRONTA, a. s. ◦Roční předplatné časopisu Sestra
◦Roční předplatné časopisu Zdravotnické noviny
◦Roční předplatné časopisu Lidé a Země
◦Roční předplatné časopisu Dieta
◦Parfém
•Novartis, s. r. o. ◦Balíček dárků
•Nutra-bona, s. r. o. ◦Doplňky stravy
•Zepter International, s. r. o. ◦Kosmetický balíček

991/489/.jpg

Večerem provázel moderátor Jan Rosák.V rámci kulturního programu vystoupila Lucie Vondráčková, Zuzana Bubílková, Jiří Korn se skupinou 4TET a Ladislav Kerndl s kapelou Jazz Friends

992/489/.jpg

Jiří Korn se skupinou 4TET

993/489/.jpg

„Sestra v nemocniční a ambulantní péči“

994/489/.jpg

„Sestra v sociální péči“

995/489/.jpg

„Sestra ve výzkumu a vzdělávání“

996/489/.jpg

Záštitu nad oceněním převzala i letos paní Dagmar Havlová (Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97). Ze zdravotních důvodů nebyla přítomna osobně. Hosty pozdravila a oceněným pogratulovala z videozáznamu.