Vydavatelství Mladá fronta zavedlo technologii VideoAd

Praha, 26. září 2011 – vydavatelství Mladá fronta zavedlo technologii VideoAd pro zobrazování videoreklamy. Videoformáty VideoAd lze zasáhnout již 3,5 mil. uživatelů měsíčně. Vydavatelství tak nabízí nový netradiční formát inzerce.

VideoAd přináší progresivní formu inzerce pro zadavatele, kteří disponují klasickými televizními spoty. Pomocí unikátní technologie lze na libovolném internetovém serveru streamovat videospoty ve vysokém rozlišení, a to dokonce i na serverech, které nemají vlastním videoobsah. VideoAd je alternativou klasickým pre-roll, post-roll a podobným formátům, se kterými se uživatelé mohou setkat na serverech typu Stream.cz. Provozovatelům serverů umožňuje VideoAd rozšířit vlastní videonabídku reklamních formátů na vlastních internetových stránkách. Vydavatelství Mladá fronta uzavřela strategickou spolupráci s provozovatelem VideoAd, společností Grape Media. VideoAd je kompatibilní se všemi běžně dostupnými reklamními systémy (Gemius, DoubleClick, BBelements) a spoty lze spouštět z již nasazených reklamních kódů. Odpadá tedy další nutnost zásahu do stránek a vkládání dodatečných spouštěcích kódů. Cílem spolupráce vydavatelství Mladá fronta se společností Grape Media je uvádět na trh nové, neotřelé technologie a služby, které zadavatelům internetové reklamy výrazně pomohou v plánování reklamních kampaní.