Nejodbornějším zpravodajským webem je E15.cz vydavatelství Mladá fronta

Praha 6. března 2012 – Podle aktuálního výzkumu agentury Mediaresearch se zpravodajský web E15.cz vydavatelství Mladá fronta stal za loňský rok nejodbornějším českým zpravodajským zdrojem. Zároveň je deník Mladá fronta E15 podle posledního Media projektu nejčtenějším ekonomickým titulem v Praze.

Hodnoceno bylo celkem 13 zpravodajských webů. Hodnocení provedli samotní uživatelé, kteří sledují zpravodajství v českém internetovém prostředí minimálně jednou týdně. Web E15.cz vnímá jako odborné zpravodajské médium 36 % uživatelů. Ještě výraznější to je mezi uživateli internetu s vysokoškolským vzděláním – 48 % z nich považuje web E15.cz za odborné médium. To potvrzuje úspěch strategie webu E15.cz, který je zacílen právě na lidi s vysokoškolským vzděláním a nadprůměrnými příjmy.
Návštěvnost webu E15.cz přitom neustále roste. Od dubna loňského roku se počet reálných uživatelů webu E15.cz podle NetMonitoru zvýšil o více než 50 %, v lednu 2012 dosáhl 407 tisíc lidí. Afinita vůči cílové skupině A je 163 %.
Web E15.cz vznikl na základech tištěného deníku Mladá fronta E15, který vychází v nákladu 60 000 výtisků denně. Zároveň je deník Mladá fronta E15 podle posledního Media projektu nejčtenějším ekonomickým titulem v Praze.
V březnu 2012 proběhne podpora deníku především v metropoli. Jako komunikační nástroje byly zvoleny outdoorové plochy a inzertní prostor ve vozech metra. Celorepublikově osloví deník Mladá fronta E15 diváky FTV Prima prostřednictvím sponzoringu před hlavním zpravodajstvím.