Agenturou roku 2011 se stala reklamní agentura Y&R Brands

Praha 29. března 2012 – Y&R Brands je nejlepší reklamní agenturou působící v České republice. Výsledky byly vyhlášeny ve čtvrtek 29. března 2012 během slavnostního večera v prostorách manéže Cirkus Cirkus Hagibor, Praha. Soutěž už potřinácté pořádal měsíčník o médiích, reklamě a marketingové komunikaci Strategie ve spolupráci s Asociací komunikačních agentur (AKA). Soutěž proběhla pod záštitou vydavatelství Mladá fronta.

Oproti minulému roku došlo k obměně způsobu vyhlášení hlavní ceny Agentura roku 2011, kdy na pódium bylo vyzváno TOP pět reklamních agentur a následně z nich byl vyhlášen absolutní vítěz Y&R Brands. Mezi Top pět reklamních agentur se letos zařadily Euro RSCG Prague, Kaspen/Jung von Matt, Mark/BBDO, Ogilvy, Y&R Brands. Jedním z kritérií, podle něhož se pořadí agentur určuje, jsou získané body z mezinárodních i tuzemských soutěží kreativity a efektivity reklamy. Dalším měřítkem je výkonnost agentury. Renomované výzkumné agentury Millward Brown a STEM/MARK zároveň provádějí výzkum mezi 300 největšími zadavateli reklamy, kteří hodnotí image agentur. Mediální agenturou roku se stala OMD Czech, následovaná agenturami MindShare a Médea.

Reklamní agentura Y&R Brands zvítězila ve třináctileté historii soutěže poprvé.

Přehled vítězů

 Agentura roku 2011 – Y&R Brands

 Cena za úspěchy v soutěžích – Y&R Brands
 Cena za nejlepší image – Euro RSCG Prague
 Skokan roku – Kaspen/Jung von Matt

 Cena redakce Strategie (nová kategorie) – Kaspen/Jung von Matt

 Mediální agentura roku – 1. místo – OMD Czech  Mediální agentura roku – 2. místo – MindShare
 Mediální agentura roku – 3. místo – Médea

Průzkum v rámci soutěžní kategorie image provedla společnost Millward Brown ve spolupráci se společností STEM/MARK. Data k sestavení žebříčku poskytla výzkumná agentura Kantar Media.

Best of Best

Copywriter – Conor Barry, Y&R Brands

Art Director – Marco Antonio do Nascimento, Y&R Brands

Kreativní tým – Marco Antonio do Nascimento + Thiago Jacon, Y&R Brands

Kreativní ředitel – Jaime Mandelbaum, Y&R Brands

Galavečerem již tradičně provázeli Michal Suchánek a Richard Genzer.