Agentura roku 2006 bude vyhlášena v Kongresovém centru

Celkem budou udělena tato ocenění:

• Hlavní cena Agentura roku 2006 – absolutní vítěz

Oceněna bude i „stříbrná“ a „bronzová“ agentura.

Agenturou roku se stane ta reklamní agentura, která nasbírá nejvíce bodů z mezinárodních a tuzemských soutěží kreativity a efektivity reklamy, za výkonnost, která se odvíjí od loňských klientů agentury a jejich investic do reklamy, a také za výzkum mezi klienty (image). Ten provedly agentury STEMMARK a MILWARD BROWN. Osloveno bylo 300 největších zadavatelů reklamy.

Zároveň budou předány i ceny vítězům jednotlivých disciplín soutěže Agentury roku

• Cena za kreativitu
• Cena za efektivitu
• Cena za image

Cena za výkonnost se po konsensu zúčastněných stran neuděluje. Ideálním ukazatelem by byly tržby a zisk agentur (na hlavu). Agentury však tato data odmítají zveřejňovat. Náhradním řešením tedy je posuzování výkonnosti na základě reklamních útrat klientů.

V rámci soutěže Agentura roku bude vyhlášena i Mediální agentura 2006 včetně druhé a třetí v pořadí.

Při slavnostním ceremoniálu budou předány i ceny Best of Best. Pořádá AKA s mediální podporou Strategie a Marketing Magazine. Oceněny budou následující pozice:

• Copywriter
• Artdirector
• Kreativní tým
• Kreativní ředitel

Body podle Best of Best využívá i Agentura roku

Best of Best je každoročně vyhlašovaný žebříček nejlepších jednotlivců v oblasti kreativity na základě úspěchů, které dosáhla jejich práce na mezinárodních i domácích soutěžích v uplynulém roce. Základem hodnocení jsou mezinárodní a domácí soutěže, rozdělené podle významu do několika kategorií, a pevně stanovený systém bodů, které se za ocenění v jednotlivých soutěžích získávají (http://www.aka.cz/souteze-bob.php). Ze systému Best of Best vychází i Agentura roku.

Galavečerem bude provázet Ester Kočičková.