Odborný časopis Sestra vyhlásil jubilejní X. ročník soutěže Sestra roku 2009

Titul Sestra roku bude i letos udělován ve třech kategoriích – Sestra v nemocniční a ambulantní péči, Sestra v sociální péči, Sestra ve výzkumu a vzdělávání. Redakce časopisu Sestra tradičně uděluje mimořádné ocenění – Čestná cena za celoživotní dílo v ošetřovatelství.

Soutěž Sestra roku 2009 probíhá ve dvou kolech. V prvním kole vybere nezávislá první odborná porota pro každou kategorii tři finalistky. Druhé kolo proběhne na slavnostním galavečeru v únoru 2010 v Praze. V tomto závěrečném kole vybere vítěze druhá odborná porota složená z významných osobností našeho lékařství, ošetřovatelství, zástupců sponzorů, politické sféry a výherců uplynulých ročníků soutěže Sestra roku.

Podmínkou účasti v soutěži je splnění hlavního kritéria soutěže, kterým je nadstandardní přístup při zvládání náročných situací, vykonání výjimečného činu v každodenní ošetřovatelské praxi nebo intenzivní činnost směřující ke zkvalitňování vzdělávacího systému.

Slavnostní večer Sestra roku 2009 je koncipován jako poděkování sestrám za jejich vytrvalou a obětavou práci. Nejen vítězkám, finalistkám a nominovaným, ale také všem ostatním. Cílem ocenění Sestra roku 2009 je posílení vědomí, že práce sester je velmi důležitá.

Odborným garantem je Ministerstvo zdravotnictví ČR. Záštitu nad oceněním převzala i letos, jako v minulých devíti ročnících, paní Dagmar Havlová za Nadaci VIZE 97, která se i tentokrát zúčastní slavnostního vyhlášení a předá čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství.

V průběhu večera budou vítězkám předána ocenění, jejichž součástí jsou i hodnotné dary. Večerem, který bude opět zpestřen kvalitním kulturním programem, bude již podesáté provázet moderátor Jan Rosák a nově Ester Janečková.

Partneři ocenění Sestra roku 2009

947/489/medialni-partneri.jpg

Více o časopisu Sestra

Odborný měsíčník Sestra je určen sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům na českém trhu. Sestra přináší kromě pravidelných odborných rubrik články z teorie i praxe ošetřovatelství, etiky, komunikace, managementu, psychologie, práva také vkládané pravidelné přílohy. Tematické přílohy jsou publikovány jako přehledové studie, které jsou doplněny o zasvěcený komentář autorů a jejich praktická doporučení.

Více o společnosti Mladá fronta a. s.

Mladá fronta je jedním z největších českých vydavatelských domů. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio časopisů, které vydává. Své produkty zaměřuje jak na nejmenší čtenáře, tak mladé lidi v produktivním věku, vydává silné lifestylové tituly a stejný důraz klade i na odborné tituly.

Informace

961/489/logo-sestra-roku-na-mfnovinky-male2.jpg