TV Metropol má novou licenci k pozemnímu vysílání

Praha 17. června 2013 – Společnost MF TV s. r. o. dostala novou licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání pro TV Metropol. Radu o ni požádala společnost MF TV, která je od letošního roku novým vlastníkem televize.

Nová licence je určena pro pozemní vysílání na území Prahy a středních Čech v rozsahu 24 hodin denně. Doba trvání licence je 12 let. TV Metropol postupně obnovila plnohodnotné vysílání. V minulém týdnu například začala používat nové multifunkční studio, které v první fázi nabízí až osm variabilních prostředí. Signál TV Metropol pokrývá celou Prahu a přibližně dvě třetiny Středočeského kraje, celkem tedy až 2,15 milionu obyvatel.

TV Metropol zahájila činnost zhruba před třemi lety jako součást společnosti Metropol TV, jež se kvůli problémům s hospodařením ocitla v insolvenčním řízení. Letos v únoru se proto dohodla s vydavatelstvím Mladá fronta na převzetí obchodních a výrobních činností televize, a to prostřednictvím jeho dceřiné společnosti MF TV.