Metropol TV spouští od září nové programové schéma

Praha 30. srpna 2013 – Pořad City Look a další nové lifestylové pořady pro ženy a muže budou v novém programovém schématu Metropol TV představeny od 2. září 2013.

Od září 2013 je v programové nabídce pro diváky připraveno mnoho novinek. „Dramaturgický tým televize Metropol TV přichází se změnami, které zásadně rozšiřují dosavadní programové schéma. Premiéru bude mít hned několik pořadů a uvedení dalších na sebe nenechá dlouho čekat. Profilujeme se jako originální metropolitní televize s programem orientujícím se na zpravodajství, zábavu, kulturní a sportovní servis,“ řekl Karel Polcar, ředitel společnosti MF TV s. r. o.

„Novinky v podzimním programovém schématu mají ambici oslovit hned několik cílových skupin. Portfólio stávajích pořadů pro ženy rozšíří lifestylový magazín City Look, kreativní Cooking Show Mr. & Mrs. FOOD s Janou Vašákovou a Martinem Polačkem a specializovaný pořad o pečení Metropolitní cukrárna. Nové formáty jsou připraveny i pro muže, a to adrenalinový pořad ExtreMan a Malé sporty mapující sportovní dění v Praze. Tím však nekončíme, od října připravujeme v rámci Filmového podzimu vysílání série studentských filmů,“ řekla Kateřina Černá, výkonná a programová ředitelka Metropol TV.

Původní pořady však rovněž prošly dramaturgickými změnami a představí se v nich i některé nové tváře, jako například Hana Burdová, která začala moderovat oblíbený pořad City Koktejl. Diváci se také opět dočkají již etablovaných moderátorů, jako například Vojty Lavičky, Martina Severy a Lenky Vacvalové.

Anotace nových pořadů

City Look

Moderátorky: Veronika Hong, Lenka Vacvalová Žánr: lifestyle Stopáž: 50 minut Periodicita: 2x týdně Cílová skupina: 20+ ženy Termín vysílání: (premiéra) úterý a čtvrtek 12:05 Reprízy: 5x týdně Dramaturg: Veronika Hong

City Look je pořad pro ženy, které žijí městem a mají v šatníku místo pro nejnovější trendy – i čas na to, je sledovat i udávat. City Look nesedí doma, ale umí si udělat pohodlí všude. City Look vypadá dobře za všech okolností – ale to neznamená, že musí joggovat v lodičkách. City Look ví, co letí – a proto se nehoní za nesmysly. City Look rád šokuje – ale ne za každou cenu. City Look má vkus a zná míru – a fandí světovému míru i fair trade výrobkům. City Look nekonzumuje, ale užívá si. City Look ví, co je dobré – ale není zmlsaná. City Look bere život s humorem – a bez nadsázky nedá ani ránu.

ExtreMan

Moderátor: Filip Urban Žánr: lifestyle Stopáž: 50 minut Periodicita: 1x týdně Cílová skupina: 18+ muži Termín vysílání: (premiéra) pondělí 21:30 Reprízy: 7x týdně Dramaturg: Martin Černý

ExtreMan je lifestylový magazín pro moderní muže, kteří se nebojí dobrodružství a nových výzev. Ať už jde o extrémní sporty, nebezpečnou práci, jízdu formulí, let stíhačkou, ale také o depilaci nohou, pečení bábovky nebo paličkování. Neobyčejné výzvy se totiž často ukrývají i v těch zdánlivě obyčejných věcech. ExtreMan nezná hranic a před žádnou výzvou rozhodně necouvne.

Mr. & Mrs. FOOD

Moderátoři: Jana Vašáková, Martin Polačko Žánr: hobby Stopáž: 15 minut Periodicita: 1x týdně Cílová skupina: 25+ Termín vysílání: (premiéra) středa 18:50 Reprízy: 7x týdně Dramaturg: Jana Vašáková

Fast Food jinak, aneb seznamte se s Mr. & Mrs. FOOD – pořadem o vaření, kde se hledí nejen na hodinky, ale i na kvalitu! Šéfredaktorka měsíčníku F.O.O.D. Jana Vašáková představuje originální recepty, kterými za necelou půlhodinu nasytíte celou rodinu! Ale nebojte! Do sytosti si užijí především gurmáni, kteří nemají času nazbyt – Mr. & Mrs. FOOD vaří pouze z čerstvých surovin a vybraných ingrediencí. Takže žádné nastavované kaše a blafy z krabic – Mr. & Mrs. FOOD není nemastná neslaná show, ale pořad, který vám doopravdy zachutná. Pořádně jej opepří i šéfkuchaři, znalci a další hosté z gastronomického světa a předvedeme si, že když nejste z cukru, i vaření s dětmi může být skvělá zábava! Mr. & Mrs. FOOD – menu pro všechny, kdo nechtějí vařit z vody!

Cukrárna Metropol

Moderátorka: Lenka Vacvalová Žánr: cooking show Stopáž: 15 minut Periodicita: 1x týdně Cílová skupina: 20+ ženy Termín vysílání: (premiéra) úterý 18:50 Reprízy: 5x týdně Dramaturg: Lenka Vacvalová

Myslíte si, že pečení je pro kočku? Přijdete si při vytváření dortu jako pejsek s kočičkou? A zaručené recepty vás zatím vždy vypekly? Navštivte naši Cukrárnu Metropol! Přivítá vás sladká Lenka Vacvalová v cukrářské čepici, se sadou kuchyňských rad a řadou cukrářů vzatých na slovo – a především na dorty! Protože o těch bude nový pořad „Cukrárna Metropol“. Neotřelé recepty na třené dorty, řízné řezy a zákusky k nakousnutí – a chybět nebude samozřejmě ani třešnička na dortu!

Mezi námi

Moderátorka: Hana de Goeij Žánr: publicistika Stopáž: 25 minut Periodicita: 1x týdně Cílová skupina: 25+ Termín vysílání: (premiéra) úterý ve 14:05 Reprízy: 6x týdně Dramaturg: Hana de Goeij, Martin Černý

Jaké to je žít v cizí zemi? Mezi námi je pořad o expatech – cizincích, kteří si za místo k životu zvolili právě Prahu. Představujeme úspěšné a nekonvenční lidi nejrůznějších národností, profesí a zájmů, kteří mají společné jedno – žijí mezi námi v Praze. Podíváme se, jak to vypadá u nich doma, zjistíme, co si myslí o České republice a Češích, s čím zde prorazili, co je baví, co je štve a proč je jim zrovna v Praze tak blaze. Mezi námi – světový pořad, který je v Praze jako doma!

Malé sporty

Stopáž: 15“ Cílová skupina: 13+
Dramaturg: František Stýblo

Velké sporty pro malé sportovce – a Malé sporty pro všechny! Nový čtrnáctideník televize Metropol představí aktuální dění v amatérských i profesionálních sportovních družstvech a nakoukne do života týmů zapálených nadšenců i firemních mančaftů z kanceláře odvedle – prostě všech, kteří jsou z pohybu vedle a bez sportu nedají ani ránu. Úderný magazín, který se zajímá o badminton, in-line bruslení, veslování i sálovou kopanou – a na delší výčet zde není dost místa. Na hřiště Malých sportů se ale vejdou všichni! Protože není přece důležité zvítězit – ale dívat se!

Young life

Žánr: lifestyle
Stopáž: 20“
Cílová skupina: 15 - 30 Dramaturg: Šárka Kubelková-Volemanová

Young Life je pořadem, který se na svět kouká mladýma očima – a ukazuje Metropoli z pohledu studentů pražské Univerzity Jana Amose Komenského. Každý měsíc zde pod rukama čerstvých talentů vznikají nové reportáže, rozhovory a relace nejen ze studentského života. Young Life je young-lifestyleový pořad - a televizní elixír mládí, který má oči všude!
Young Life – pořad, který žene mládí vpřed!
Young Life – moderní cesta do hlubin studentské duše!
Young Life – průvodce studentským světem nejen pro mladé!

Více informací k pořadům naleznete v produktových listech a na webu: www.metropol.cz