Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta vydává speciál Top restaurace 2015

Praha, 26. června 2015 – Divize Euro E15 z vydavatelství Mladá fronta vydává tištěný speciál věnovaný nejlepším restauracím v Česku. Ročenka Top restaurace 2015 vychází v pondělí 29. června spolu s týdeníkem Euro.

Restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise jako jediná z posuzovaných získala absolutní hodnocení od nezávislé poroty a získala celkové prvenství. „Není překvapením, že vítězství si odnáší La Degustation v čele se šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem. Na desetistupňové škále našeho hodnocení od všech porotců získala nejvyšší možný počet deseti bodů. Navíc jako jediná ze všech hodnocených restaurací,“ řekl šéfredaktor týdeníku Euro Michal Půr. Loni byla nejlepší restaurací vyhlášena pražská Le Terroir šéfkuchaře Jana Punčocháře, která ovšem letos končí, a proto se do pořadí nedostala. Tradiční ročenka Top restaurace 2015 týdeníku Euro obsahuje profily nejlépe hodnocených restaurací, které vyhodnocuje nezávislá porota food kritiků, jež vybírá redakce týdeníku Euro.

Již devátá ročenka Top restaurace 2015 ovšem v dalších kategoriích přinesla řadu překvapení, kdy bodovaly podniky, které byly založeny poměrně nedávno. V královské kategorii fine dining se v těsném závěsu za La Degustation umístila Grand Cru se šéfkuchařem Janem Punčochářem. Vítězství v kategorii evropská kuchyně si odnáší restaurant Story z pražských Petřin. Těsně za ním skončil další nováček ročenky Pot-au-feu. Nejlepším podnikem mimo českou metropoli je brněnská Simplé. Překvapení se nekonalo v kategorii světové kuchyně, kterou ovládla zavedená restaurace Angličana Paula Daye Sansho. Nicméně jediným, kdo obhájil loňské vítězství, je bar Hemingway. Jen těsně za ním se ovšem umístil bar L’Fleur. Nezávislá porota vůbec poprvé posuzovala i kvalitu kaváren. Nejlepší kavárnou pak vyhlásila pražský Ema Espresso Bar.

V loňském roce rozšířil týdeník Euro počet svých Top speciálů z jednoho na tři (Top restaurace, Top miliardáři a Top advokátní kanceláře). Pro letošek plánuje přidat ještě další dva. „Přílohy se staly nedílnou součástí Eura. Čtenáři si je oblíbili a zároveň posilují image našeho týdeníku jako chytrého čtení pro byznysmeny a všechny, kteří se nespokojí s útržkovitými informacemi, kterými nás denně zásobuje většina médií,“ uvedl Tomáš Skřivánek, ředitel divize Euro E15.

Ročenka Top restaurace 2015 je v prodeji ve všech dobrých prodejnách tisku a na vybraných čerpacích stanicích, samostatně je neprodejná.

zpět na výpis
Přejít na hlavní navigaci Přejít na obsah
Dialog
X