Charitativní projekty vydavatelství Mladá fronta realizované v roce 2015

Vydavatelství Mladá fronta již několik let vyvíjí charitativní činnost, která je zaměřena především na pomoc dětem. Realizujeme především projekty, do kterých se mohou zapojit všichni zaměstnanci podle svých preferencí a ochotě pomoci.

Stejně jako v minulých dvou letech, tak i v říjnu 2015 vyvrcholila v časopise Moje psychologie úspěšná akce Měsíc v růžové, která byla zaměřena na prevenci rakoviny prsu. Časopis Moje psychologie věnoval celé říjnové Růžové číslo boji proti rakovině prsu. Částka z prodeje a 10 procent z inzertních příjmů tohoto vydání bylo poskytnuto nadaci Mamma HELP. Dne 7. října 2015 se v divadle Studio DVA konalo v rámci poděkování partnerům akce Růžového čísla speciální divadelní představení Vysavač s Bohumilem Kleplem v hlavní roli. Všem partnerům, kteří projekt časopisu Moje psychologie podpořili, osobně poděkovala ředitelka organizace Mamma HELP Jana Drexlerová. Spolu se sdružením Mamma HELP vydavatelství Mladá fronta připravilo úspěšnou akci Aukce LAVIČEK, jejíž vyhlášení proběhlo 31. října v OC Letňany Praha. Projekt získal podporu mnoha předních českých umělkyň a umělců. Aukce se uskutečnila od 25. září do 18. října 2015. Tým časopisu Moje psychologie předal sdružení Mamma HELP finanční šek v celkové hodnotě 170 702 tisíc korun.

Vydavatelství Mladá fronta a partneři, společnosti MasterCard Europe a Tesco Stores ČR, odstartovali 14. září 2015 první společný charitativní projekt Běh Mladé fronty na podporu Olivovy dětské léčebny. Běhu se zúčastnili zástupci uvedených společností, včetně organizátora projektu, a také děti z dětské léčebny. Každá společnost zapojená do projektu vybrala šestičlenné týmy z řad svých zaměstnanců. Za každý uběhnutý kilometr získala dětská léčebna 10 Kč. Vyběháno bylo 35 120 Kč, ale všichni partneři a organizátor soutěže navýšili částku na celkových 50 000 Kč. Patron projektu, známý ultramaratonec a zakladatel Běžecké školy Miloš Škorpil, předal řediteli léčebny šek na částku 50 000 Kč, za niž léčebna pořídí sportovní pomůcky pro léčbu obezity (běžecký pás, trekingové hole, rotoped a tonometr).

V rámci Interního charitativního projektu v roce 2015 jsme opakovaně finančně podpořili děti s tělesnými hendikepy. Občanské sdružení pro hipoterapii Caballinus provádí terapii nejčastěji u dětí s centrálními koordinačními poruchami. V dubnu a v listopadu jsme uspořádali charitativní Velikonoční prodej a předvánoční prodej knih. Zaměstnanci, kteří si zakoupili knihu z produkce našeho vydavatelství, pomohli zakoupením knih těmto hendikepovaným dětem. Spolugarantem projektu, který organizujeme již třetím rokem, je Martin Zach. Vydavatelství Mladá fronta pravidelně poskytuje bezplatný inzertní prostor mnoha charitativním projektům. V roce 2015 vydavatelství Mladá fronta významně podpořilo také akci Světluška organizovanou Českým rozhlasem a projekt Cena Senior roku, který vyhlásila Charta 77.