Vydavatelství Mladá fronta převzalo provozování herního webu WoT.cz a chystá jeho rozvoj

Praha 25. dubna 2016 – Vydavatelství Mladá fronta a. s. nově převzalo od společnosti Finance media a. s. komunitní videoherní projekt WoT.cz. Vydavatelství Mladá fronta, které provozuje řadu online služeb, např. Euro.cz nebo Finance.cz, nyní připravuje relaunch a rozvoj webu.

Web WoT.cz vznikl v říjnu 2014 jako komunitní herní web, zaměřující se na zpravodajství z populárních online her World of Tanks, World of Warships, War Thunder a Armored Warfare. Stal se rychle největším projektem svého druhu v České republice a v prosinci 2015 překonal hranici 1 250 000 zobrazení.

Vydavatelství Mladá fronta, které již provozuje komunitní fan web Edna.cz, jenž získal v roce 2015 v kategorii Zájmové weby ocenění Křišťálová lupa, se rozhodlo rozšířit své produktové portfolio o další komunitní projekt - videoherní web WoT.cz. „Jsme rádi, že se nám podařilo dotáhnout jednání o akvizici WoT.cz do konce. Přesvědčili jsme se, že youtube, streamování a obecně komunitní formy sdílení herního obsahu, jsou budoucností online hraní. A protože považujeme cílovou skupinu tohoto typu obsahu za zajímavou, hodláme se jí intenzivně věnovat. Návštěvníci WoT.cz mohou brzy očekávat velké novinky,“ řekl Erik Dvořák, ředitel divize Online, vydavatelství Mladá fronta.

„Web vznikl spontánně jako komunitní a rozrostl se tak rychle, že v současné době již narážel na hranice technických, redakčních a organizačních možností. Jsem si jistý, že Mladá fronta ho vhodně zařadí do svého portfolia a svými lidskými i materiálními zdroji zajistí jeho další rozvoj,“ zhodnotil Jiří Vojáček, zakladatel projektu. Současná redakce WoT.cz zůstává součástí projektu a bude se podílet na jeho rozvoji.

Nový provozovatel v současné době intenzivně připravuje plán rozvoje webu na další období. Cílem je oslovovat primárně novou generaci hráčů zasažených fenomény, jako herní streamování a sdílení videí na youtube.