Týdeník Euro vydává speciál Top restaurace 2016

Praha 27. června 2016 – Divize Euro z vydavatelství Mladá fronta vydává nový tištěný speciál věnovaný nejlepším restauracím v Česku. Ročenka Top restaurace 2016 vychází v pondělí 27. června spolu s týdeníkem Euro. Restaurace Bellevue získala prvenství v „královské“ kategorii fine dining a vystřídala tak další pražskou restauraci – La Degustation Bohême Bourgeoise.

„Bellevue je možná pro někoho překvapení, ale je to restaurace, která si nejen dlouhodobě drží kvalitu, ale ještě se v mnohém zlepšila. Na tomto prvenství panovala shoda napříč nezávislou porotou, což také není obvyklé,“ řekl Michal Půr, ředitel divize Euro a šéfredaktor týdeníku Euro. Tradiční ročenka Top restaurace 2016 týdeníku Euro obsahuje profily nejlépe hodnocených restaurací, které vyhodnocuje nezávislá porota food kritiků, jež vybírá redakce týdeníku Euro.

Již desátá ročenka Top restaurace 2016 v celkem sedmi kategoriích přinesla řadu překvapení, kdy výrazně bodovaly mimopražské podniky, převážně brněnské. Nejlepší restaurací mimo Prahu byla vyhlášena olomoucká Entrée, která by zastínila i drtivou většinu podniků v hlavním městě. Vítězství obhájily restaurace Story (evropská kuchyně) a Sansho (světová kuchyně). Pořadí se měnilo v kategoriích „kavárny“ a „bary“. Nejlepším barem je pražský Parlour a nejlepší kavárnou brněnská Industra Coffee. Nová je kategorie vinoték, kde si vítězství odnesla brněnská Petit Cru.

Představení nového vydání Top restaurace proběhlo na VIP Cocktailu Euro Office Night, který se uskutečnil 16. června v prostorách ArtGen Office Gallery v pražských Holešovicích. Nejlépe hodnocené restaurace zde obdržely od šéfredaktora Michala Půra diplom a získaly samolepku potvrzující top kvalitu oceněnou food kritiky ročenky.

V předloňském roce rozšířil týdeník Euro počet svých Top speciálů z jednoho na tři (Top restaurace, Top miliardáři a Top advokátní kanceláře). Pro letošek plánuje přidat ještě další dva. „Přílohy se staly nedílnou součástí týdeníku Euro. Čtenáři si je oblíbili a zároveň posilují image našeho periodika jako chytrého čtení pro byznysmeny a všechny, kteří se nespokojí s útržkovitými informacemi, jimiž nás denně zásobuje většina médií,“ uvedl Michal Půr.

Ročenka Top restaurace 2016 je v prodeji ve všech dobrých prodejnách tisku a na vybraných čerpacích stanicích, samostatně je neprodejná.

zpět na výpis
Přejít na hlavní navigaci Přejít na obsah
Dialog
X