Novou šéfredaktorkou Zdravotnictví a medicína se stala Petra Klusáková

Praha 1. července 2016 – Novou šéfredaktorkou měsíčníku pro odborníky ve zdravotnictví, farmacii a ošetřovatelství Zdravotnictví a medicína z vydavatelství Mladá fronta se od 1. července stala Petra Klusáková, která doposud působila na pozici zástupkyně šéfredaktorky.

„I nadále budeme přinášet odborné medicínské texty, zdravotněpolitické a ekonomické zpravodajství, články z oblasti ošetřovatelství i kongresového zpravodajství. Nejbližší změnou bude nová podoba newsletteru, tedy každodenního přehledu nejnovějších zpráv, kterou spustíme už v červenci. Také webové stránky Zdravi.euro.cz ještě letos doznají řady uživatelsky příjemných změn, jednou ze zásadních – a z našeho pohledu velmi atraktivních – budou videorozhovory s předními osobnostmi českého zdravotnictví,“ řekla Petra Klusáková, šéfredaktorka Zdravotnictví a medicína. Webové stránky Zdraví.euro.cz jsou také v kompetenci nové šéfredaktorky.

Měsíčník Zdravotnictví a medicína je určen pro lékaře, farmaceuty, sestry a ostatní nelékařské zdravotnické profese, manažery ve zdravotnictví a zaměstnance státní správy. Časopis je členěn do tří celků – zdravotnictví, ošetřovatelství a medicína. Odborné medicínské články jsou psány předními odborníky všech medicínských oborů. V ošetřovatelské sekci je dán prostor k publikování také sestrám a ostatním nelékařským pracovníkům.

„Divize Medical Services těží ze síly vydavatelství Mladá fronta. Zároveň bude Zdravotnictví a medicína, stejně jako ostatní naše tituly, do budoucna tvořit stále silnější zpravodajský most mezi odbornými konferencemi, semináři a sympozii, které pro naše čtenáře a další odborníky ve zdravotnictví divize Medical Services pořádá,“ řekl Karel Novotný, ředitel divize Medical Services, vydavatelství Mladá fronta.

Petra Klusáková v pozici střídá dlouholetou šéfredaktorku Markétu Mikšovou, která na vlastní žádost post opouští a přebírá zodpovědnost za řízení rubriky Sestra, která je nedílnou součástí měsíčníku Zdravotnictví a medicína.