Divize Knihy počtvrté pořádá velké knižní řádění Bookni si!

Praha 8. září 2016 - Ve čtvrtek 15. září 2016 vypukne v 9 hodin v prostorách MeetFactory v Praze velké knižní řádění Bookni si!. Letos, na rozdíl od minulých ročníků, potrvá skoro dva dny, až do pátku 16. září do poledne. A řádit se bude ve dvou patrech.

Děti, rodiče i pedagogové se budou moci setkat s oblíbenými dětskými knížkami, jejich autory a ilustrátory. Svou tvorbu dětem představí Miloš Kratochvíl, Ester a Milan Starých, Renáta Fučíková, Daniela Krolupperová, Alena Kastnerová, Ivona Březinová či Eva Bavorová, Tomáš Němeček a Tomáš Chlud.

Od rána až do odpoledne po oba dny budou probíhat dílny s ilustrátory, nebude chybět Andrea Popprová, Libor Drobný, Eva Chupíková a Martin Krkošek. Nově přibude knihvazačská dílna Karly Kučerové, kde si každý bude moci vyzkoušet, jak se ručně váže kniha. Kromě autorských čtení, besed se spisovateli a výtvarných dílen se můžete těšit na divadelní představení z produkce souboru Lukáše Hejlíka LiStOVáNí. Dvě představení si pro děti připravilo i Rádio Junior. Akci moderuje herec Jan Kříž.

Celé dva dny budou plné her, soutěží a knížek. O řadu zábavných aktivit pro malé i větší čtenáře program obohatí také projekt Rosteme s knihou. Přijede i Městská knihovna, svůj stánek tu bude mít společnost Scio, inteligentní hry pro děti představí Agátin svět či Geomag.

Letos je připraven i speciální program pro učitele českého jazyka i jiných předmětů – lektorka Nina Rutová povede bezmála dvouhodinový seminář o tom, jak efektivně a zábavně pracovat s nově vydávanou dětskou literaturou. A opět nebudou chybět Knižní lázně – místo, kde si každý může v knihách listovat, začíst se anebo si jen odpočinout.