Vydavatelství Mladá fronta pořádá 17. ročník soutěže Sestra roku

Praha 9. března 2017 – Vydavatelství Mladá fronta, divize Medical Services a odborný měsíčník Zdravotnictví a medicína pořádají 17. ročník soutěže Sestra roku. Slavnostní galavečer Sestra roku 2016 se bude konat za osobní účasti Dagmar Havlové, patronky soutěže, a to v úterý 28. března 2017 v prostorách Hudebního divadla Karlín, Praha.

Vyhlášení výsledků 17. ročníku soutěže Sestra roku se letos bude již potřetí konat v Hudebním divadle Karlín. Uzávěrka přihlášek byla 31. prosince 2016.

Ocenění Sestra roku je tradiční a prestižní událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala MgA. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, dále Ministerstvo Zdravotnictví ČR, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a primátorka hl. města Prahy. Odborným garantem soutěže je Česká asociace sester.

Vydavatelství Mladá fronta tradičně uděluje prestižní ocenění Sestra roku a mimořádnou cenu Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství. Titul Sestra roku je pak udělován ve dvou kategoriích – Sestra v přímé ošetřovatelské péči a Sestra v managementu a vzdělávání. Obecnou podmínkou účasti v soutěži je splnění hlavního kritéria soutěže, kterým je nadstandardní přístup při zvládání náročných situací a vykonání výjimečného činu v každodenní ošetřovatelské praxi nebo intenzivní činnost směřující ke zkvalitňování vzdělávacího systému.

Ocenění Sestra roku je udělováno ve dvou kategoriích

● Sestra v přímé ošetřovatelské péči

V této kategorii soutěží sestry vykonávající ošetřovatelskou praxi ve všech typech zdravotnických zařízení nemocniční a ambulantní sféry a všech formách domácí a sociální péče.

● Sestra v managementu a vzdělávání

V této kategorii soutěží sestry, jejichž přínos k rozvoji ošetřovatelské péče v ČR spočívá především v intenzivní vzdělávací, manažerské či vědecko-výzkumné činnosti.

Redakce časopisu Zdravotnictví a medicína uděluje mimořádnou cenu

● Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství

Držitele této ceny vybírá redakce ze všech došlých přihlášek s cílem ocenit celoživotní práci nominovaného, jež představuje významný kvalitativní přínos rozvoji oboru ošetřovatelství.

● Sestra mého srdce

Pro vítěze této kategorie mohla hlasovat široká veřejnost do 28. února 2017. Vybrat bylo možné ze sedmi finalistů všech vyhlašovaných kategorií, které zvolila první odborná porota, a jednoho držitele Čestného ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství. Hlasovalo se prostřednictvím webových stránek Sestraméhosrdce.cz a webových stránek rádia Frekvence 1, které se letos stalo mediálním partnerem soutěže Sestra roku. Každý hlasující mohl udělit hlas pouze jednomu finalistovi. Vítězem hlasování se stane ten finalista, který v celkovém součtu získal největší počet hlasů.

Více informací k soutěži Sestra roku najdete zde: http://sestraroku.zdravi.euro.cz/