Vydavatelství Mladá fronta připravilo nový zdravotnický titul

Cílem časopisu Pacientské listy je přinášet čtenářům pestré spektrum objektivních a zajímavých informací, které jim umožní spolehlivou orientaci nejen v řadě medicínských otázek, ale také jim podrobněji představí jednotlivé lékařské specializace, práci špičkových lékařských odborníků a jednotlivé instituce, z nichž se skládá celkový systém zdravotní péče v České republice. Vydavatelství Mladá fronta tak rozšiřuje portfolio zdravotnických titulů. V Pacientských listech využívá zkušeností s odborníky z mnoha lékařských specializací, s nimiž již spolupracuje na přípravě Zdravotnických novin a měsíčníků Postgraduální medicína a Sestra.

Pacientské listy jsou určeny nejširší čtenářské veřejnosti, tedy i laikům, kteří se aktivně zajímají o vlastní zdraví a vitalitu a hledají informace, pomoc, radu, alternativy léčby, informační servis, právní rady a názory odborníků. Informace jsou čtenářům předkládány ve zcela srozumitelné podobě tak, aby jim umožnily porozumět jejich případnému zdravotnímu problému a následně o něm bez obav hovořit s ošetřujícím lékařem. Pacientské listy budou čtenáři pravidelně nacházet v čekárnách praktických a odborných lékařů odebírajících Zdravotnické noviny, kde budou k dispozici všem pacientům. Titul si však mohou zájemci rovněž předplatit.