Nová podoba časopisu Sestra z vydavatelství Mladá fronta a. s.

Odborný měsíčník pro nelékařské zdravotnické pracovníky z vydavatelství Mladá fronta a. s. prošel kompletním grafickým redesignem a do roku 2010 vstoupil s úplně novou tváří.

Změna podoby byla realizována v roce, kdy časopis Sestra vstoupil do svého jubilejního 20. ročníku svojí existence a jubilejního 10. ročníku prestižní soutěže Sestra roku, jejímž vyhlašovatelem je tento titul.
V časopise Sestra se změnila jak grafická úprava, tak i formát. Nové logo časopisu je moderní, dynamické a koresponduje s charakterem oboru, kterému se tento odborný titul věnuje. Nově vytvořený znak kříže v pravém rohu logotypu graficky korporátně zaštiťuje většinu zdravotnických titulů vydavatelství Mladá fronta. Větší formát časopisu umožnil zpřehlednění textové části, vytvoření nových infoboxů a prostoru pro více fotodokumentace. Struktura časopisu je nově rozdělena barevně označenými sekcemi. V infosekci postupně přibudou nové rubriky.
V prvním čísle v nové podobě vyšel obsáhlý rozhovor šéfredaktorky Martiny Pelikánové s ministryní zdravotnictví Danou Juráskovou.

925/571/Sestra-titul2.jpg

Mladá fronta vydává v divizi B2B celkem 13 odborných titulů, které jsou určeny specializované skupině čtenářů nejrůznějšího profesního zaměření. V sekci zdravotnické tituly vydává měsíčníky Sestra, Postgraduální medicína, čtrnáctideníky Pacientské listy, Lékařské listy a týdeník Zdravotnické noviny.