Vyhlášení výsledků jedenáctého ročníku Agentury roku 2009

Slavnostní předání cen v rámci soutěže Agentura roku 2009, kterou už pojedenácté vyhlašuje týdeník o reklamě a médiích Strategie ve spolupráci s Asociací komunikačních agentur (AKA), se uskuteční ve čtvrtek 25. března 2010 od 19 hodin v prostorách Tyršova domu (Újezd, Praha 1). Soutěž probíhá pod záštitou vydavatelského domu Mladá fronta a. s. a Ministerstva průmyslu a obchodu, ČR.

323/602/AR2009-logo-nahled.jpeg

Celkem budou udělena ocenění

• Agentura roku 2009 – 1. cena
  • Agentura roku 2009 – 2. cena
  • Agentura roku 2009 – 3. cena
  • Mediální agentura roku 2009 – 1. cena
  • Mediální agentura roku 2009 – 2. cena
  • Mediální agentura roku 2009 – 3. cena
  • Cena za kreativitu
  • Cena za efektivitu
  • Cena za image

Ocenění získá agentura, která nasbírá nejvíce bodů z mezinárodních a tuzemských soutěží kreativity a efektivity reklamy, za výkonnost, která se odvíjí od loňských klientů agentury a jejich investic do reklamy, a také za výzkum mezi klienty (image). Výzkum provádějí renomované agentury Millward Brown a STEM/MARK. Osloveno bylo 300 největších zadavatelů reklamy v rámci ČR. Závěrečný výpočet výsledků realizuje Gordica Communication.

Při slavnostním ceremoniálu budou předány i ceny Best of Best, které vyhlašuje AKA s mediální podporou Strategie a Marketing magazine. Oceněny budou následující profese:

• Copywriter
  • Artdirector
  • Kreativní tým
  • Kreativní ředitel

Body podle Best of Best využívá i Agentura roku

Best of Best je každoročně vyhlašovaný žebříček nejlepších jednotlivců v oblasti kreativity na základě úspěchů, kterých dosáhla jejich práce na mezinárodních i domácích soutěžích v uplynulém roce. Základem hodnocení jsou mezinárodní a domácí soutěže, rozdělené podle významu do několika kategorií, a pevně stanovený systém bodů, které se za ocenění v jednotlivých soutěžích získávají. Ze systému Best of Best vychází i Agentura roku.

Galavečerem bude provázet Richard Genzer a Michal Suchánek.

Pořadatelé:

328/602/strategie.jpeg 368/602/aka2.jpeg