Mladá fronta a. s. je první multiplatformní vydavatelství v ČR

Vydavatelství Mladá fronta rychle reaguje na aktuální mediální vývoj a stalo se prvním multiplatformním vydavatelstvím v ČR, které pro nový web Recepty.cz vyvinulo mobilní aplikace a verze pro iPhone a iPad. Novinkou je rovněž akvizice webů Kdesportovat.cz a Ocvičení.cz.

Nový web Recepty.cz má ambice být nejen českým ale i světovým unikátem svého druhu. Po velmi pečlivých a promyšlených úpravách bude od příštího týdne na serveru Recepty.cz k dispozici více než 19 000 receptů, které si návštěvníci mohou vyhledat podle různých a vzájemně kombinovatelných kritérií. „Pro náš web jsme samozřejmě vyvinuli také mobilní aplikace a verze pro iPhone a iPad, takže nabízíme první multiplatformní produkt u nás,“ sdělil produktový ředitel divize Online. Aplikace pro iPad bude uživatelům dostupná v App Storu po schválení společností Apple.

Mladá fronta rozšíří o weby Kdesportovat.cz a Ocvičení.cz své stávající stránky o hubnutí Fitweb.cz. „Fitweb doplňujeme o dva další weby s podobným obsahem, který postupně propojíme. Návštěvnost projektu bude asi sto tisíc lidí, kteří se aktivně pokoušejí zhubnout,“ řekl ředitel divize Online Mladé fronty Petr Bednář.

Mladá fronta bude také dále posilovat zpravodajský web deníku Mladá fronta E15. Vydavatelství vytvořilo zcela nový knižní e-shop Kniha.cz. Podoba webu je moderní, nabízí mnohem více možností a je „user friendly“.

Vydavatelství Mladá fronta v současné době provozuje 25 webů ve čtyřech segmentech. Jejich návštěvnost se blíží hranici dvou milionů unikátních návštěvníků. „Před dvěma roky nám internet sloužil víceméně jen k propagaci tištěných titulů,“ dodal Petr Bednář. „Dnes jsme pátým hráčem na českém internetovém trhu.“