Sestra roku 2010

Odborný časopis Sestra vyhlásil XI. ročník soutěže Sestra roku 2010

Titul Sestra roku bude i letos udělován ve třech kategoriích – Sestra v nemocniční a ambulantní péči, Sestra v sociální péči, Sestra ve výzkumu a vzdělávání. Redakce časopisu Sestra tradičně uděluje mimořádnou cenu – Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství.

Soutěž Sestra roku 2010 probíhá ve dvou kolech. V prvním kole vybere nezávislá první odborná porota pro každou kategorii tři finalistky. Druhé kolo proběhne na slavnostním galavečeru 22. února 2011 v Praze. V tomto závěrečném kole vybere vítěze druhá odborná porota složená z významných osobností našeho lékařství, ošetřovatelství, zástupců sponzorů, politické sféry a výherců uplynulých ročníků soutěže Sestra roku. V průběhu večera, který bude opět zpestřen kvalitním kulturním programem, budou vítězkám předána ocenění, jejichž součástí jsou i hodnotné dary.

Podmínkou účasti v soutěži je splnění hlavního kritéria soutěže, kterým je nadstandardní přístup při zvládání náročných situací, vykonání výjimečného činu v každodenní ošetřovatelské praxi nebo intenzivní činnost směřující ke zkvalitňování vzdělávacího systému.

Odborným garantem je Ministerstvo zdravotnictví ČR. Záštitu nad oceněním převzala i letos, jako v minulých desíti ročnících, paní Dagmar Havlová za Nadaci VIZE 97.

Více o časopisu Sestra

Odborný měsíčník Sestra je určen sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům na českém trhu. Sestra přináší kromě pravidelných odborných rubrik články z teorie i praxe ošetřovatelství, etiky, komunikace, managementu, psychologie, práva také vkládané pravidelné přílohy. Tematické přílohy jsou publikovány jako přehledové studie, které jsou doplněny o zasvěcený komentář autorů a jejich praktická doporučení.

Více o společnosti Mladá fronta a. s.

Vydavatelství Mladá fronta je jedním z největších vydavatelských domů v České republice. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů divize Časopisy. Své produkty zaměřuje jak na nejmenší čtenáře, tak mladé lidi v produktivním věku, vydává silné lifestylové tituly a stejný důraz klade i na odborné tituly. Vydavatelství Mladá fronta od roku 2007 vydává ekonomický deník Mladá fronta E15 a od roku 2009 i multiregionální týdeník Mladá fronta Sedmička. Divize Online provozuje například ženské weby (Dáma.cz, Recepty.cz, Maminka.cz, Fitweb.cz), zpravodajské weby (E15.cz a Sedmička.cz) a cestovatelský portál Orbion.cz. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů.

Informace

Medical Services Mladá fronta a. s.
Mezi Vodami 1952/9, 143 00
143 00 Praha 4 - Modřany
E-mail: sestraroku@mf.cz
Web: www.sestraroku.cz www.sestra.cz www.mf.cz www.medical-services.cz