Knižní novinka Sloupky o sexu autora Petra Weisse vychází ve vydavatelství MF

Sloupky o sexu, které pravidelně vycházely v letech 2006 až 2009 v oblíbeném lifestylovém měsíčníku Moje Psychologie, nyní díky své popularitě vycházejí i v knižní podobě. Laická, ale i odborná čtenářská veřejnost v knize s podtitulem 40 úvah o sexu a vztazích nalezne texty věnující se problematice konkrétních sexuálních témat. Autor odpovídá na otázky, co je v sexu normální, čím se řídí mužská a ženská atraktivita, jak máme rozumět sexuálním fantaziím, ale také zde vykládá různé formy sexuální orientace či deviace. Ve svých úvahách se Petr Weiss zabývá rovněž běžnými problémy v sexuálním životě partnerů a podává výčet nejčastějších sexuálních poruch. Kniha je určena každému, kdo chce ve svém myšlení a jednání v rámci lidské sexuality překonat přetrvávající stereotypy. Knihu svými zábavnými kresbami doplnil ilustrátor Vladimír Jiránek.

Slavnostní křest knihy se uskuteční v pátek 5. listopadu 2010 v 16.00 hodin v literární kavárně knihkupectví Academia (Václavské náměstí 34, Praha 1).

Hosty slavnostního křtu a zároveň kmotry knihy budou sexuoložka Hanka Fifková, herečka Eva Salzmannová a spisovatel Arnošt Lustig.

Anotace knihy

Poznejte známé i méně známé podoby lidské sexuality v textech renomovaného psychologa a sexuologa Petra Weisse. Tyto sofistikované sloupky, které vám nyní předkládáme jako ucelenou publikaci, vycházely v lifestylovém měsíčníku Moje
psychologie, za velkého zájmu čtenářů, čtyři roky.

369/027/1-sex.jpg

239 Kč /152 stran / vázaná s přebalem / rozměry 130 x 200/ EAN 9788020421883 / ISBN 978-80-204-2188-3 / Mladá fronta a. s. 2010

O knize

„Sloupky o sexu profesora Petra Weisse si každý přečte jistě se zaujetím. Jeho texty jsou jasné, čtivé, i odborná témata mají pro laiky naprosto srozumitelnou formu. Knižní podoba sloupků, které v časopise Moje psychologie vycházely od jeho prvního čísla, nabízí komplexní přehled o sexu a lidské sexualitě a je zdrojem informací nejen pro ty, kteří hledají odpověď na problém intimního rázu.“

Martina Švecová, šéfredaktorka časopisu Moje psychologie

„Kniha Sloupky o sexu je malou učebnicí sexuologie, určenou široké veřejnosti. Autor Petr Weiss se zde dotýká hlavních témat, spojených s lidskou sexualitou – témat přinášejících většině lidí v průběhu celého života radost i trápení. Sloupky o sexu jsou chytré, jazykově vytříbené, precizní, srozumitelné, vtipné a laskavé – ostatně jako autor sám.“

MUDr. Hanka Fifková, sexuoložka

Více o autorovi

Prof. PhDr. Petr Weiss, Ph.D., vědecký sekretář Sexuologické společnosti ČLS JEP, vystudoval psychologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V Sexuologickém ústavu 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnici se zabývá zejména problematikou sexuálních dysfunkcí, deviací a transsexualitou. Na Filozofické fakultě UK přednáší sexuální psychologii. Je soudním znalcem v oboru klinická psychologie a sexuologie. Je i autorem či spoluautorem řady knih, mimo jiné publikací Sexuologie (Praha, Grada 2010), Sexuální deviace (Praha, Portál 2002) nebo Sexuální chování v ČR – situace a trendy (Praha, Portál 2002) a více než 350 odborných článků.

Více o vydavatelství Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta je jedním z největších vydavatelských domů v Česku. Své dobré jméno staví na mnohaleté zkušenosti, profesionalitě a dynamickém růstu. Tomu odpovídá i široké a pestré portfolio titulů divize Časopisy. Vydavatelství Mladá fronta vydává v divizi Noviny od roku 2007 ekonomický deník Mladá fronta E15 a od roku 2009 i multiregionální týdeník Mladá fronta Sedmička. Divize Online provozuje například ženské weby (Dáma.cz, Recepty.cz, Maminka.cz, Fitweb.cz), mužské weby (Živě.cz, MobilMania.cz, Autorevue.cz), zpravodajské weby (E15.cz a Sedmička.cz) a cestovatelský portál Orbion.cz. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. V případě zájmu o poskytnutí více informací a recenzních výtisků nás prosím kontaktujte na níže uvedené adrese.