Vydavatelství Mladá fronta vydává čtrnáctideník Zdravotnické noviny

Vydavatelství Mladá fronta připravilo novinky v divizi Medical Services, která má mimo jiné na starosti i vydávání Zdravotnických novin. Od ledna 2011 týdeník Zdravotnické noviny mění svou periodicitu na čtrnáctideník.

Jak ukázal výzkum agentury STEM/MARK, čtenáři Zdravotnických novin mají na čtení stále méně času. Preferují, aby svůj oblíbený zdroj informací dostávali jednou za dva týdny. Vydavatelství Mladá fronta vyhověla návrhu čtenářů a od ledna 2011 bude periodikum vycházet v pozměněné formě, k níž patří i nová grafická úprava. O aktuální zpravodajství ze zdravotnictví ovšem čtenáři nepřijdou. Bude jim je i nadále přinášet webová stránka ZDN www.ZDN.cz.

Zdravotnické noviny jsou ryze českým titulem, jejichž první číslo vyšlo 21. července 1952. Zůstávají časopisem pro odborníky ve zdravotnictví, především pro lékaře a farmaceuty, a budou přinášet stejné rubriky jako dosud – komentované zpravodajství, analytické články mapující české zdravotnictví, komentáře na aktuální témata, stručný přehled událostí ve zdravotnictví za uplynulé dva týdny, monitoring medicínských zajímavostí ze zahraničních zdrojů, zpravodajství z domácích i zahraničních lékařských kongresů, aktuality z medicíny, kalendář vzdělávacích akcí odborných lékařských společností, názory čtenářů, právní a ekonomické poradenství zaměřené na specifické problémy zdravotnictví, legislativní novinky, nové knihy, zajímavé webové stránky a trh práce.

Zdravotnické noviny budou rozšířeny o 16 stran, což umožní jejich obsah obohatit o další zajímavé rubriky, jako jsou reportáže ze zdravotnických pracovišť, více rozhovorů s osobnostmi české medicíny, historie a trendy medicínských oborů, historie léčby onemocnění, zkušenosti zdravotníků s prací v zahraničí, novinky z vědeckého výzkumu, lékové politiky a elektronizace zdravotnictví, recenze odborných publikací, záliby lékařů a události ze společnosti.

Lékařské listy a Pacientské listy budou ve stejném rozsahu jako dosud vycházet jednou měsíčně. Cena předplatného se snižuje na 590 korun ročně, cena elektronické podoby časopisu je stanovena na 250 korun. První číslo Zdravotnických novin bude spolu s vysvětlujícím dopisem rozesláno společně s měsíčníkem ČLK Tempus medicorum. Informace o změnách se tedy dostanou do rukou všem lékařům.

999/500/1-01_zn_0111.jpg