Praha 23. října 2017 - Publikace Potravinová alergie a intolerance autorů MUDr. Martina Fuchse a kolektivu vyhrála cenu Dr. Josefa Lišky za rok 2016. Ocenění uděluje Výbor České společnosti alergologie a klinické imunologie ČLS JEP.
Kniha, kterou publikovalo vydavatelství Mladá fronta v edici Postgraduální medicína, přispívá k hlubšímu pochopení různých typů potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby.
Více informací o knize zde: http://www.medical-services.cz
Anotace
Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy. Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí.
649 Kč | pevná s přebalem lesklá| 448 stran I 160 x 235 mm