• O společnosti
  • Produkty
  • Předplatné
  • Inzerce
  • Kariéra
  • Pro média
  • Kontakty
  • Mladá fronta - www.mladafronta.czEnglish
Menu

Týdeník Euro vydává speciální magazín Top české pivo 2018

Praha 30. května 2018 – Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta přináší po magazínech Top miliardáři, Top advokátní kanceláře, Top restaurace již svoji čtvrtou speciální přílohu. Poprvé vychází Top české pivo 2018. Průvodce po pivovarech je ve volném prodeji od středy 30. května jako samostatně prodejný speciál týdeníku Euro.

Novinka týdeníku Euro je zaměřená na pivo a vše, co s ním souvisí. Jedná se o nejúplnějšího průvodce po českých, moravských a slezských pivovarech od největších nadnárodních výrobců přes regionální až po nejmenší minipivovary. Více než stostránkový speciál přináší mimo jiné recenze a doporučení, kam zajít na nejlepší pivo v regionech, nahlíží do historie českého pivovarnictví a představuje nejnovější trendy v technologiích, ale i například v designu pivního skla. Neopomíjí ani čím dál oblíbenější párování piva s jídlem. Magazín Top české pivo 2018 je čtivě sepsaným shrnutím stavu našeho pivovarnictví a jeho proměn od roku 1989, kdy se rozpadlo centrálně plánované hospodářství. Čtenář se v něm mimo jiné dozví, že Češi loni vypili nejméně piva za poslední desítky let. Statistika prozrazuje, že zatímco ještě v roce 1990 spotřeboval každý obyvatel republiky v průměru 162 litrů, v roce 2017 už to bylo jen 138 litrů. Lidé se více zajímají, kde a jak se pivo vaří, objevují nové styly a stávají se náročnějšími.

Každý z více než šesti desítek pivovarů, které v přehledu čtenář nalezne, autoři ročenky osobně navštívili, a doporučují tak jen to, co sami vyzkoušeli. Výběr tedy dobře poslouží i těm, kdo si chtějí naplánovat výlet za něčím zajímavým. Ať už do Chříče nad Berounkou, kde se pivo vaří na ohni, do rozsáhlého kláštera v Oseku pod Krušnými horami, nebo Malenovic na Zlínsku, kde redakce objevila jeden z nejlepších spodně kvašených ležáků kořeněný chmely pro svrchní kvašení. Inspiraci k večernímu posezení může čtenář získat v textu o tradičních pochoutkách k pivu, jeden z nejvěhlasnějších sládků a porotce pivního mistrovství světa Ivan Chramosil zase v rozsáhlém rozhovoru popisuje, jak je na tom české pivo a proč nepřestal vařit ani poté, co strávil téměř 45 let ve vyhlášeném pražském podniku U Fleků a mohl by si konečně užívat důchodu.

Pivovarnictví je jedno z nejdůležitějších a nejlépe se vyvíjejících odvětví českého průmyslu. V týdeníku Euro od ledna 2017 vychází seriál o českých a moravských pivovarech. Každé pondělí je představen jeden podnik.

Top české pivo 2018: Průvodce po pivovarech vychází 30. května 2018 a cena magazínu je 75 korun.

zpět na výpis
Vydavatelství se 76letou historií.
nformace o zpracování osobních údajů ve společnosti Mladá fronta a.s.
Zásady používání souborů cookie.
  • O společnosti
  • Inzerce
  • Kariéra
  • Kontakty

Copyright 2021 Mladá fronta a. s. Všechna práva vyhrazena.

Publikování nebo další šíření obsahu je bez písemného souhlasu redakce zakázáno.

nformace o zpracování osobních údajů ve společnosti Mladá fronta a.s.
Zásady používání souborů cookie.